Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polskie gry w Niemczech.

pitraxth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na dniach wyjeżdżam do Niemiec na stałe i mam zamiar kupić tam playstation 4.

Mam konto playstation założone w Polsce. Czy kupując gry na polskiej stronie store będę mógł pobierać te gry na niemiecką ps4'kę i grać po polsku? Oczywiście język konsoli ustawię na język polski w ustawieniach.

Wiem że na internecie jest pełno takich tematów ale są przestarzałe i nie odpowiadają na moje pytanie w 100%. Ponieważ osoby pytające miały inny przypadek. Proszę o rozwianie moich wątpliwości :)

Opublikowano

Witam. Na dniach wyjeżdżam do Niemiec na stałe i mam zamiar kupić tam playstation 4.

Mam konto playstation założone w Polsce. Czy kupując gry na polskiej stronie store będę mógł pobierać te gry na niemiecką ps4'kę i grać po polsku? Oczywiście język konsoli ustawię na język polski w ustawieniach.

Wiem że na internecie jest pełno takich tematów ale są przestarzałe i nie odpowiadają na moje pytanie w 100%. Ponieważ osoby pytające miały inny przypadek. Proszę o rozwianie moich wątpliwości :)

Jeśli konto jest polskie to pobierasz to co jest przygotowane dla polaków. Proste.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

"niemiecką ps4'kę"? yyyy, ale co to jest?

Nie ma żadnych podziałów na niemieckie, polskie, włoskie, czy hiszpańskie konsole... Cała Europa ma te same konsole, jedyna różnica to rynek brytyjski, ale różnica polega tylko na końcówce od kabla zasilającego.

Konsole są wydawane na rynek europejski, amerykański oraz azjatycki. O różnicach nie będę się rozpisywał bo przecież, to jest nieistotne w tym momencie, a jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej, to wszystkie informacje masz na necie.

Jak już wyżej wspomniał Marcin, jeśli posiadasz konto założone na PL, to będziesz mógł pobierać tylko materiały dostępne w polskim PS Store. Jedyne z czym może być problem, to aplikacje typu Ipla, Player, które mogą nie działać poza granicami naszego kraju.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ps4 może nie jest niemieckie. Ale gry tak.

Rozumiem że będę grał po polsku w gry kupione na Ps Store na Polskim koncie. Ale używane ono będzie oczywiście w niemczech.

Pudełka ze sklepu odpadają.

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Ps4 może nie jest niemieckie. Ale gry tak.

Rozumiem że będę grał po polsku w gry kupione na Ps Store na Polskim koncie. Ale używane ono będzie oczywiście w niemczech.

Pudełka ze sklepu odpadają.

Dzięki za pomoc :)

Tylko pamiętaj o tym, że często gry pudełkowe, które normalnie są przetłumaczone na polski, nie są po polsku w wersji cyfrowej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W menu sam sobie ustawiasz język, jeśli chodzi o pobieranie gier lub kupienie polskich to nie ma znaczenia, będą działać tak samo. 

4661.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...